De groene kast spiekbrief

Hoe zet je de eerste stap naar een duurzame garderobe?

 

Heb je wel eens het gevoel dat het heel moeilijk is om een verschil te maken qua duurzame opties? Ik snap je helemaal. Aan de ene kant zie je overal de term duurzaamheid terugkomen. Het is zo'n hip woord geworden, en je hoort ook vaak geluiden waardoor je je vraagtekens zet bij hoe duurzaam die merken/bedrijven ook daadwerkelijk zijn. Maar goed nieuws! Ik zie ook een gigantische tegenbeweging waarbij steeds meer mensen opstaan en het voortouw nemen.

Omdat ik jou echt een zoektocht wil besparen en het jou zo makkelijk mogelijk wil maken heb ik een aantal tips en tricks op een rijtje gezet (zelfs per categorie!).

"De meest duurzame kleding is de kleding die je al hebt"

Voor mij is duurzaamheid ontzettend belangrijk en daarom is Monsak is op 4 manieren duurzaam:

Zo pak ik het zelf aan

  • Ik maak alleen maar tassen van gered leer™, lees hier wat dat inhoudt. Daarnaast is leer een natuurproduct en gaat dit materiaal een leven lang mee. Bovendien bied ik ook nog levenslange garantie aan, mocht er iets kapot gaan aan je tas, dan repareer ik het heel graag voor je. 

  • Alle tassen die ik maak zijn made to order. Dit wil zeggen dat ik geen stock heb maar dat ik alleen tassen op maat maak voor een klant. Doordat hij aan al jouw eisen voldoet (qua vorm, model, vakjes, en kleur(en) leer) zal deze tas geen miskoop zijn en zal de tas een trouwe vriend worden.

  • Tijdens de workshops in het atelier, krijgen mensen een inkijk in het maakproces van een tas en zullen zij hierdoor bewuster zijn in het vervolg omdat zij dan weten dat er veel werk in het maken van een tas of zelf ook kledingstuk gaat zitten.

Duurzame Nederlandse kledingmerken

Duurzame kleding merken

Heist (mijn favo panty merk - ook verkrijgbaar bij Zalando)

Armed Angels

Filippa K

Sézane

NPS-Solovair

Niet nieuw kopen

Wil je geen nieuwe kleding kopen? Kijk dan hieronder of er een mooi alternatief voor je bij zit. Lees hier de guide over vintage shopping in Amsterdam van When Sara Smiles


Lenen

Lena Library

My Dressior

Circle Closet

Share a Masterpiece


Ruilen

The Swap Shop

Liever zelf maken?

Webshop Studio Dotter

Eco Fashion Fabrics

Van Domburg Textiel (Den Haag)


Online workshops

Capsule wardrobe cursus van Laura Lagom, leer zo hoe je een capsule collectie kan maken


Offline workshops

studio dotter.

Studio Marte

Genaaid

Winkelen in je kast!

Online inspiratie

Project cece 

Good on you

Cosh - met leuke looproutes langs duurzame adresjes!

Het Zero waste project

De Sustainable fashion gift card - mooi cadeau om te geven en te krijgen

Heb jij nog andere goede aanvullingen, ideeën of zie jij jezelf hier wel tussen staan? Ik hoor ze heel graag! Stuur me een berichtje.

×