Made in Amsterdam
Mijn atelier vind je op een heerlijk rustig plekje aan het Rembrandtpark in Amsterdam-West.
Hier worden Monsak tassen handgemaakt van gered leer™. Dit zijn partijen afgekeurd leer, B keuze of restpartijen heb ik gered van de dump.
Het voordeel van leer is de levensduur (=duurzaam). Een Monsak tas gaat je overleven of kun je doorgeven.
Volg een van onze workshops en maak jouw eigen unieke leren tas.
Workshops
Zet je handen aan het werk en maak zelf een tas!
Wist je dat werken met je handen super goed is voor je brein? Door zelf iets te maken ben je creatief bezig, word je je bewust van het makersproces en verlaag je je stresslevels. Daarnaast loop je natuurlijk mega trots het atelier uit met een he-le-maal handgemaakte tas, van A tot Z.
Wat is jouw favoriete model? Maak je het liefst een mini schoudertas of heuptas? Of een praktische crossbody tas? Of ga je voor de shopper waar zelfs je laptop in past?
Het is allemaal mogelijk in ons atelier.
Eco leer
Ik gebruik uitsluitend eco leer, dit heb ik gered leer™️ genoemd. Dit zijn partijen leer die worden afgekeurd door hele strenge regels van grote modehuizen. Ik red dit leer en snij om beschadigingen heen en verwelkom alle kleuren die zij links lieten liggen.
Leer is een van de meest duurzame materialen omdat het zo lang mee gaat en mooier en soepeler wordt met de tijd. In tegenstelling tot een tas van nep leer (polyurethaan=soort plastic) wat na een jaar al slijtage vertoont en niet verteerbaar is omdat het synthetisch is.
Een tas waar je bewust voor kiest kan je hele leven mee gaan. Een duurzame keuze dus. Tijdens de workshops kies je zelf de kleur en het soort leer, de ritsen en de garens. Zo maak je een tas die helemaal past bij jouw stijl en smaak en waar je een leven lang plezier van hebt.
Duurzaamheid
Een Monsak tas is op meerdere vlakken duurzaam. Leer gaat lang mee en door het upcyclen voorkomen ik dat deze huiden worden gedumpt. De tassen leggen geen lange boot- of vliegtochten af en zo voorkom ik CO2 uitstoot.
Tijdens de workshops wordt het up-cycled leer zo efficiënt mogelijk gebruikt. Door slim te puzzelen met patronen minimaliseren we afval. Zelfs de kleinste stukken leer worden gebruikt voor vakjes of voor de pullers aan de ritsen van de tassen.
We ♥ sustainability.
Onderhoud
Ik vertel je graag over hoe je jouw leren tas goed kan verzorgen. Zodat hij jaar na jaar na jaar mooi blijft.
• (regen) druppels kunnen een verkleuring op leer achterlaten, vooral bij lichte leerkleuren. Die kan je meestal eenvoudig wegvegen met een schone, klamme doek. Dit kan je het best zo snel mogelijk doen als je de regen uit bent.
• Een sak is redelijk regenbestendig maar ik kan niet garanderen dat je spullen droog blijven na een paar stevige stortbuien. Hij is niet geheel waterdicht of waterafstotend dus spray daarom je leren tas om de paar maanden in met een beschermende leerspray.
• Droog nat leer bij kamertemperatuur. Leg je sak vooral niet op een verwarming of bij een kachel. Dan kan het leer krimpen en verharden.
• De leersoorten die ik gebruik zijn niet geschikt om in te smeren met leer oliën of andere soorten vet.
• Pas op met lichte kleuren leer en donkere -spijker -broeken, deze kunnen afgeven.
Nog meer tips lees je hier.