Made in Amsterdam

Mijn atelier vind je op een heerlijk rustig plekje aan het Rembrandtpark in Amsterdam-West.

Hier worden Monsak tassen handgemaakt van gered leer™. Dit zijn partijen afgekeurd leer, B keuze of restpartijen heb ik gered van de dump.

Het voordeel van leer is de levensduur (=duurzaam). Een Monsak tas gaat je overleven of kun je doorgeven.

Volg een van onze workshops en maak jouw eigen unieke leren tas.


Garantie:

Koop je een leren tas bij Monsak dan weet je waar hij is gemaakt én waar je terecht kan als hij kapot gaat. Niets is zo frustrerend als je nieuwe lievelingstas die het loodje legt. Kom langs en wij repareren je tas (meestal kosteloos).

Tas op maat

Mijn grootste passie is lievelingstassen maken.

In het voorjaar van 2021 hakte ik de knoop door en besloot ik alleen nog mijn eigen lievelingstas te maken - de rugzak - en mij daarnaast volledig toe te wijden aan de ideale tas op maat.
Tijdens een Design Date komen we er samen achter aan welke eisen jouw ideale tas moet voldoen. Dit is voor iedereen weer anders. Daarom bestaan dé ideale tas niet in mijn ogen. 

Als je al een idee hebt voor een ontwerp of enthousiast bent geworden, plan dan hier een design date met mij in.

Bekijk de video om een goed beeld te krijgen van hoe het tas op maat proces in z'n werk gaat.

Eco leer

Ik gebruik uitsluitend eco leer, dit heb ik gered leer™️ genoemd. Dit zijn partijen leer die worden afgekeurd door hele strenge regels van grote modehuizen. Ik red dit leer en snij om beschadigingen heen en verwelkom alle kleuren die zij links lieten liggen.

Leer is een van de meest duurzame materialen omdat het zo lang mee gaat en mooier en soepeler wordt met de tijd. In tegenstelling tot een tas van nep leer (polyurethaan=soort plastic) wat na een jaar al slijtage vertoont en niet verteerbaar is omdat het synthetisch is.

Een tas waar je bewust voor kiest kan je hele leven mee gaan. Een duurzame keuze dus. Als ik speciaal voor jou een tas maak weet ik helemaal zeker dat het geen miskoop voor je zal zijn. Scheelt je een hoop tijd en gezoek.

Duurzaamheid

Een Monsak tas is op meerdere vlakken duurzaam. Leer gaat lang mee en door het upcyclen voorkomen ik dat deze huiden worden gedumpt. De tassen leggen geen lange boot- of vliegtochten af en zo voorkom ik CO2 uitstoot.

Het up-cycled leer gebruik ik zo efficiënt mogelijk. Door slim te puzzelen met patronen minimaliseer ik afval. Zelfs de kleinste stukken leer gebruik ik voor vakjes of voor de pullers aan de ritsen van de tassen.

I ♥ sustainability. Daarom werk ik samen met de groenste bezorgservice van Nederland: Fietskoeriers.nl. Jouw Monsak tas is niet alleen duurzaam gemaakt, hij wordt ook duurzaam bezorgd!

onderhoud

Ik vertel je graag over hoe je jouw leren tas goed kan verzorgen. Zodat hij jaar na jaar na jaar mooi blijft.

• (regen) druppels kunnen een verkleuring op leer achterlaten, vooral bij lichte leerkleuren. Die kan je meestal eenvoudig wegvegen met een schone, klamme doek. Dit kan je het best zo snel mogelijk doen als je de regen uit bent.
• Een sak is redelijk regenbestendig maar ik kan niet garanderen dat je spullen droog blijven na een paar stevige stortbuien. Hij is niet geheel waterdicht of waterafstotend dus spray daarom je leren tas om de paar maanden in met een beschermende leerspray.
• Droog nat leer bij kamertemperatuur. Leg je sak vooral niet op een verwarming of bij een kachel. Dan kan het leer krimpen en verharden.
• De leersoorten die ik gebruik zijn niet geschikt om in te smeren met leer oliën of andere soorten vet.
• Pas op met lichte kleuren leer en donkere -spijker -broeken, deze kunnen afgeven.

Nog meer tips lees je hier.

Monsak leer atelier

Stuur een berichtje of kom langs.

Orteliusstraat 15-D 1057 AR Amsterdam

Bekijk de actuele openingstijden hier.

×