Tips & Tricks

We vertellen je graag over hoe je jouw sak goed kan verzorgen. Zodat hij jaar na jaar na jaar mooi blijft.

• (regen) druppels kunnen een verkleuring op leer achterlaten, vooral bij lichte leerkleuren. Die kan je meestal eenvoudig wegvegen met een schone, klamme doek. Dit kan je het best zo snel mogelijk doen als je de regen uit bent.
• Een sak is redelijk regenbestendig maar ik kan niet garanderen dat je spullen droog blijven na een paar stevige stortbuien. Hij is niet geheel waterdicht of waterafstotend dus spray daarom je leren tas om de paar maanden in met een beschermende leerspray
• Laat nat leer drogen bij kamertemperatuur. Leg je sak vooral niet op een verwarming of bij een kachel. Dan kan het leer krimpen en verharden.
• De leersoorten die we gebruiken zijn niet geschikt om in te smeren met leer oliën of andere soorten vet.
• Pas op met lichte kleuren leer en donkere (spijker )broeken, deze kunnen afgeven.

Vlekken

Heb je ondanks de beschermspray toch vlekken op je tas gekregen? 

De meeste vlekken kan je verwijderen door een sopje van groene zeep & warm water te maken. Met een klamme doek kan je de vlek meestal verwijderen.

Wil je zorgen dat je schatje goed beschermd is tegen water en vuiligheid? Spray hem dan elke 2 maanden in met een beschermspray.

Je eigen reparaties en aanpassingen doen

Steken er draadjes uit of wil je een extra gaatje in je verstelbare band.

Ga met een aansteker langs de losse draadjes, en druk deze aan met of je aansteker of een ander object zodat je jezelf niet kunt verbranden.

Met een gaatjes tang kun je zelf gaatjes maken, het beste kun je eerst op een ander stukje stof testen welke grootte goed is. Zet hem dan op het midden van de band waar je het extra gaatje wilt, druk goed en beweeg iets heen en weer zodat hij goed los komt.

Is er iets kapot aan je tas wat je niet zelf aandurft om te repareren, dan kun je altijd langskomen en repareren wij hem (meestal kosteloos). Goed om te weten dat de tassen die bij de workshops worden gemaakt geen garantie hebben, aangezien ik ze niet zelf maak. Tuurlijk heb ik je graag verder als er na verloop van tijd iets aan versleten is!

Als je nog vragen of twijfels hebt, kun je mij een berichtje sturen.

Monsak leer atelier

Stuur een berichtje of kom langs.

Orteliusstraat 15-D 1057 AR Amsterdam

Bekijk de actuele openingstijden hier.

×