A bag that’s got your back

Monsak staat voor praktische eenvoud en minimalistisch design. De tassen zijn ontworpen vanuit mijn zoektocht (ik ben Margriet Meijer, oprichtster van Monsak) naar de perfecte tas. En dat betekent voor iedereen iets anders. Met iedere tas, ontstaat een nieuw verhaal. Maar wat ze allemaal gemeen hebben, is dat je vanaf de eerste ontmoeting onafscheidelijk bent.

Een perfecte tas maakt alle andere tassen overbodig. Een unieke tas met aandacht voor jou gemaakt gaat jarenlang mee. Daarom maak ik graag een tas speciaal voor jou met al jouw wensen. Dat kan van een model wat bij ons bekend is maar ook vanuit heel eigen ontwerp. Bij elke tas maken we uitsluitend gebruik van gered leer™. Leer dat wordt afgekeurd door hele strenge regels van grote modehuizen. Wij redden dit leer, we snijden om beschadigingen heen en verwelkomen alle kleuren die zij links lieten liggen. Een duurzame manier om partijen die niet goed genoeg waren voor veeleisende afnemers een tweede en beter leven te geven.

De tassen worden gemaakt in het Monsak atelier in Amsterdam-West. Hier kan je ook zelf je handen uit de mouwen steken tijdens een workshop.

Margriet vertelt...

Ik kreeg mijn 2 rechter handen vanuit huis mee. Mijn vader kluste alles in elkaar en moeder runt een naaischool. Door mijn constante nieuwsgierigheid en creatieve oplossingsgerichte houding achterhaal ik hoe iets werkt of in elkaar zit.

Tassen waren van kleins af aan een onderwerp. Een voorwerp om je dierbare spulletjes in mee te nemen, je stijl af te maken en je, door dit verlengstuk, zekerder te voelen. Om zoiets te kunnen en mogen maken voor iemand ziet ik als een voorrecht.

Toen mijn moeder een leermachine voor haar studenten kocht jeukte mijn handen en ging ik enthousiast aan de slag. Ik kon de perfecte tas niet vinden dus dan maar zelf maken. Vanaf dat moment hebben zowel het product als het materiaal mij geboeid. Ik leerde dat mijn nieuwsgierigheid en discipline ook goed van pas kwamen in het ondernemen en maakte van deze hobby mijn werk. De perfecte tas én mijn eigen business waren geboren.

Wat ik creëer geeft jou uiteindelijk een gevoel van zekerheid. Een tas die er gewoon is. Staat trouw op je te wachten tot een nieuwe dag begint die jullie samen weer aan kunnen.

Coaching

Ben jij een maker en wil je ook leven van je passie?

Met 12 jaar ervaring in maken én ondernemen heb ik genoeg tools in mijn box om je daar te krijgen.

Jij hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Dat heb ik al voor je gedaan.

Luister hier naar mijn podcast Gouwe Klauwe over creativiteit en makerschap. Of lees hier mijn verhaal over mijn weg naar Makerpreneur.

Ik ben een maker met een commercieel oog, ik vind verkopen geen vies woord en wil al mijn ervaring en skills met je delen.

Monsak leer atelier

Stuur een berichtje of kom langs.

Orteliusstraat 15-D 1057 AR Amsterdam

Bekijk de actuele openingstijden hier.

×