workshop voor vrouwen vrijgezellenfeest amsterdam creatief tassen maken

4x ideeën voor een creatief vrijgezellenfeest

Wie aan een vrijgezellenfeest denkt, denkt misschien aan heel veel alcohol drinken en in foute outfits door Amsterdam heen banjeren. Maar dit is niet voor iedereen weggelegd natuurlijk. Wij worden er veel gelukkiger van om gezellig met een groepje lekker creatief bezig te zijn en zonder kater wakker te worden... Alhoewel een glaasje prosecco natuurlijk altijd welkom is ;). Hieronder bespreken we waarom het zo leuk is om een creatief vrijgezellenfeest te houden en geven we tips voor hét perfecte vrijgezellenfeest voor de creatieveling onder ons. Aan het einde van dit artikel weten we zeker dat jouw vrijgezellenfeest in Amsterdam gevierd wordt met een unieke workshop, voor vrouwen én mannen.

Waarom een creatief vrijgezellenfeest?

Nou, laten we eens kijken naar de voordelen van een beetje creatieve chaos boven een traditionele "laten we de stad op z'n kop zetten" -benadering:

  1. Uniek en gedenkwaardig: Een creatief vrijgezellenfeest zorgt voor onvergetelijke momenten. In plaats van niks meer kunnen herinneren de volgende ochtend, creëer je samen iets speciaals! 
  2. Chill en ontspannen: Vergeet de stress van het organiseren van een groot feest. Een creatief vrijgezellenfeest biedt een relaxte sfeer waar je gewoon kunt zijn wie je bent, zonder dat de druk er bovenop ligt. 
  3. Voor iedereen toegankelijk: Creatieve activiteiten zijn super inclusief. Het maakt niet uit of je een kunstenaar in de dop bent of gewoon graag iets nieuws wilt proberen, iedereen kan meedoen en genieten.
  4. Teamwork makes the dream work: Samen lekker creatief bezig zijn is niet alleen leuk, het zorgt er ook voor dat de band tussen jou en je vriend(inn)en sterker wordt! 
  5. Een blijvend aandenken: En het beste van alles? Je gaat niet alleen naar huis met vage herinneringen, maar ook met een tastbaar aandenken aan de dag.

Leuke ideeën voor een creatief vrijgezellenfeest

Als je na het lezen van de vijf redenen denkt: "Ik wil een creatief vrijgezellenfeest organiseren! Maar ik heb geen idee wat we moeten gaan doen?" maak je dan geen zorgen. Er is ook zoveel mogelijk tegenwoordig, dat de kans groot is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig hebben wij hieronder een aantal leuke ideeën onder elkaar gezet voor hét perfecte vrijgezellenfeest: van een workshop tot aan lekker eten!

Workshop tassen maken voor je vrijgezellenfeest

Zoek je een leuke workshop voor je vrijgezellenfeest in Amsterdam voor vrouwen (of mannen)? Boek dan een privé workshop leren tassen maken bij Monsak! Het beste van alles is dat je niet alleen naar huis gaat met een prachtige handgemaakte tas, maar ook met een nieuwe vaardigheid waar je trots op kunt zijn. De workshop voor het vrijgezellenfeest wordt gehouden in het Monsak atelier in Amsterdam, waar een intieme en gezellige sfeer hangt!

Paint & Sip

Wil je na de workshop tóch nog een borreltje doen, maar wel in de creatieve sfeer? Organiseer dan bij iemand thuis een paint & sip activiteit. Je gaat samen schilderen terwijl er genoten wordt van lekkere cocktails of een glaasje (of twee) bubbels. Geen idee wat je moet gaan schilderen? Zoek foto's op van de partner van de aanstaande bruid of bruidegom en geef iedereen een andere foto. Probeer deze foto's na te schilderen voor gegarandeerde hilariteit.

Fotografie wandeling

Ga lekker op pad! Of je nou je vrijgezellenfeest in Amsterdam houdt met alleen maar vrouwen of een vrijgezellenuitje hebt in Eindhoven met een gemengd gezelschap... Deze activiteit kun je overal en met iedereen doen! Maak een lijst met verschillende foto-opdrachten en probeer deze zo creatief en leuk mogelijk uit te voeren met je groep. Achteraf krijg je gegarandeerd de slappe lach als je ze terug kijkt!

Creatieve gerechten maken

Na alle activiteiten honger gekregen? Ga gezellig met z'n allen koken, maar geef hier een creatieve draai aan! Haal een aantal ingrediënten in huis en trek lootjes (of gebruik een dobbelsteen) om de ingrediënten te verdelen. Met deze ingrediënten moet iedereen dan proberen een zo smaakvol mogelijk gerecht te maken. Iemand zin in biefstuk met witte chocoladesaus?

Vrijgezellenfeest in Amsterdam

Bovenstaande ideeën zijn natuurlijk super goed te combineren! Zo begin je je vrijgezellenfeest in Amsterdam (voor vrouwen én mannen) met een ochtend vullende workshop van Monsak. Hierna kun je de fotografie wandeling gaan doen en als het tijd is voor een borrel, ga je lekker bij iemand thuis schilderen en bubbels drinken! De dag sluit je af met creatieve (en... bijzondere...) gerechten. Een geslaagd creatief vrijgezellenfeest, al zeggen we het zelf!

 

vrijgezellenfeest amsterdam monsak diy tassen

 

×