Je Monsak tas nog duurzamer maken met kleuren die echt bij jou passen

Je Monsak tas nog duurzamer maken met kleuren die echt bij jou passen

Kleur bekennen... Een van de moeilijkere dingen voor de meesten van ons. 

 

Kom je in een winkel dan heb je niet zoveel keuze, maar laat je een tas op maat maken of kom je je eigen tas maken tijdens een workshop dan is er opeens keuzestress. Want je kan ALLES kiezen. Dus dan is opeens een stuk ingewikkelder.

 

Waarom zijn Monsak tassen ook alweer duurzaam?

 

Duurzaamheid is een ontzettend belangrijk aspect en mijn leven en dus ook de basis van Monsak. 

 

Monsak is daarom op 4 manieren duurzaam:

 

 

  • Ik maak alleen maar tassen van gered leer™, lees hier wat dat inhoudt. Daarnaast is leer een natuurproduct en gaat dit materiaal een leven lang mee. Bovendien bied ik ook nog levenslange garantie aan, mocht er iets kapot gaan aan je tas, dan repareer ik het heel graag voor je. 

 

  • Alle tassen die ik maak zijn made to order. Dit wil zeggen dat ik geen stock heb maar dat ik alleen tassen op maat maak voor een klant. Doordat hij aan al jouw eisen voldoet (qua vorm, model, vakjes, en kleur(en) leer) zal deze tas geen miskoop zijn en zal de tas een trouwe vriend worden. Hier vertel ik zo nog meer over.

 

  • Tijdens de workshops in het atelier, krijgen mensen een inkijk in het maakproces van een tas en zullen zij hierdoor bewuster zijn in het vervolg omdat zij dan weten dat er veel werk in het maken van een tas of zelf ook kledingstuk gaat zitten.

 

  • Hoe kun je je tas nog duurzamer maken? (zorgen dat het past bij je stijl, persoonlijkheid en je uiterlijke kenmerken)

 

Hoe kunnen we je tas nog duurzamer maken?

 

De manier waarop we dat doen is door te zorgen dat de tas echt goed bij je past. Of dit nou tijdens een workshop of een Design Date is.

 

Voor iedereen betekent een ideale tas iets anders. Ben jij meer een type voor een leren rugzak of wil je liever een crossbody tas of shopper van leer? En wil je 10 vakjes of 0 vakjes. Daarom zijn made to order tassen een goede oplossing voor het voorkomen van een miskoop. Want ik maak je tas precies zoals jij hem wil. Ritsen aan de goede kant, de hengsels precies op jouw maat en dat alles in jouw lievelingskleur(en). 

 

Ga je voor glad zwart leer of ga je voor suede roze? Of wil je een combinatie van meerdere kleuren, een leuk accent of gewoon een knalblauwe tas. The sky is the limit. Kijk voor inspiratie van leren rugtassen hier en voor andere modellen tassen hier

 

Wil je erachter komen welke kleuren het beste bij jou passen?

 

Een leuk idee is om een kleurenanalyse te laten doen. Een kleurenanalyse kan helpen bij het ontwerpen / maken van je tas. En wat? Een kleurenanalyse geeft inzicht in welke kleuren het beste passen bij jouw uiterlijk. Je komt erachter of warme of juist koele kleuren je mooi staan, of je pure, heldere kleuren kunt hebben, of liever meer vergrijsde, gedempte kleuren en of lichte kleuren of donkere kleuren het beste bij je passen). Dit geeft veel richting bij het uitkiezen van de kleur(en) leer. Het aller fijnste is om een maatwerk analyse te doen. Daarbij leer je welke kleuren bij jou specifiek het beste passen. Een tas in een van die kleuren ga je heel veel dragen, omdat het perfect matcht bij jou en bij al je kleding. Dat maakt je tas nog duurzamer. 

 

Wil je hier meer over weten?

 

Lees het blog van Nienke van Foxilicious over wat een kleurenanalyse inhoudt en lees over haar ervaring met het maken van een tasje (en het kiezen van de kleuren) tijdens een workshop mini.

 

Of lees alles over kleuren door Laura van Lauralagom en luister haar podcast.

 

Beiden kunnen je ook om een capsule collectie te maken, om zo duurzame keuzes te maken met betrekking tot je kleding en kledingkast. 

×