Tips om te doen in Amsterdam

Tips om te doen in Amsterdam

Heb jij een workshop bij monsak in Amsterdam op het oog of al geboekt? En zou je ervoor of erna nog wel wat leuks willen doen in Amsterdam, als je er toch bent? Of heb je er helemaal een feestje van gemaakt en ben je een weekend in Amsterdam?

 

Dan is dit blog voor jou! Niet met de standaard to-do’s in Amsterdam maar met meer lokale tips, onder andere hier in de buurt van mijn atelier in Amsterdam West.

 

We beginnen met tips in de stad:

 

 • We kennen allemaal het Rijksmuseum in Amsterdam, en de meeste mensen zijn er ook al wel eens geweest. Maar wat dacht je van de tuinen van het Rijksmuseum? Een ontzettend mooie omgeving midden in de stad waar je heerlijk van kan genieten met het zonnetje. Dus heb je een museumkaart? Ga dan met mooi weer lekker koffie drinken in de museumtuinen en geniet van de mooie groene oase. Bekijk hier alle informatie over de Rijksmuseumtuinen.

 

Foto Tuinen Rijksmuseum 
 • Een ontzettend leuke locatie in Amsterdam West is de Hallen. Hier is van alles te doen, je kan hier naar de bioscoop bij de Filmhallen. Je kan je food hart ophalen bij de Foodhallen, een indoor foodhal met allerlei foodstands, allemaal op hun eigen manier ingericht. Ook zitten er mooie winkels in de Hallen zoals the Maker store en the Gathershop. En er zitten allerlei creatieve ondernemingen. Er worden hier veel kleinschalige evenementen georganiseerd met betrekking tot cultuur en creativiteit. Zo vind je hier the Maker market, een mooie markt in de hallen met inspirerende producten veelal handgemaakt door kleinschalige labels.

 

foto via foodhallen

 

 • Een keer per maand kan je op zondag het Westergas terrein een hele leuke markt vinden, de Sunday Market. Deze markt is buiten en vol met leuke spullen en lekker eten. Je vindt hier onder andere mooie sierraadmerken, woon accessoires, vintage, kleding. Bij deze markt hangt altijd een goede, gezellig sfeer, ook leuk met en voor kinderen.

 

 • De nieuwste place to be: Centrale Markthal. Een echte up and coming plek is de centrale markthal in Amsterdam West. Een locatie die jarenlang leeg heeft gestaan wordt nu nieuw leven ingeblazen. Nog helemaal in de steigers is er al een mooi initiatief Markt centraal die op zondagen een menu aanbiedt, gemaakt door lokale koks met live muziek in de bijzondere sfeer van de markthal. We houden dit mooie initiatief in de gaten en zodra er meer over te melden is, updaten we dit blog.

 

Foto via Boei - Jan van Dalen

 

Winkeltips in Amsterdam West:

 

 • Een van mijn favoriete winkels is Miscellaneous Store. In deze winkel kan je hele mooie stationery shoppen en bijzondere design kopen. Veel komt uit Japan, en dat zie je ook terug in de minimalistische opzet van de winkel. Echt de moeite waard om een kijkje te nemen.

 

foto via pop-a-porter.com

 

 • Een andere winkel die op mijn lijstje staat: Conceptstore Gekaapt, te vinden in de Kinkerstraat. In deze conceptstore vind je een breed assortiment van veelal duurzame merken. Je kan hier mooie cadeaus vinden maar ook interieur accessoires, kleding, planten, meubels en nog veel meer.

 

 • Vanaf mijn atelier is het ongeveer 10 minuten lopen naar de Jan Pieter Heijestraat. Daar vind je leuke winkels en leuke eettentjes. Dorst gekregen? Ga naar de Gebrouwen door Vrouwen BAR, de ‘flagship bar’ waar je alle biertjes van Gebrouwen door Vrouwen kan proberen. Of loop naar de drukke maar gezellige Kinkerstraat. Een winkelstraat waar je van alles kan vinden. Leuk om doorheen te lopen. Hier kan je ook Gekaapt en de Hallen vinden.

 

 

 

En dan eindigen we met de belangrijkste tips, eten & drinken in de buurt:

 

 

 • Bij bakkerij Ulmus vind je heerlijk brood en lekkers, gemaakt van lokaal geproduceerde ingrediënten.

 

 • Bij bakkerij Fort 9 vind je ook heerlijke producten. Hier kan je zelfs een workshop croissant maken volgen!

 

 • Bij cafe de Koe kan je terecht voor een lekker drankje of hapje, ze hebben ook avonden met live muziek.

 

 • Ben je bierfan, zoals ik ben, dan MOET je hier naartoe: De Biertuin West. Met heul veul bier op de bierkaart zit je altijd goed en je kan hier ook een hapje of snack eten, net waar je zin in hebt!
 
Foto via De biertuin
 • Op nog geen 10 minuten loopafstand van mijn atelier, zit cafe Zurich. Op het Mercatorplein heb je een lekker groot terras waar je kan genieten van lekker eten en drinken.

 

 • Zoek je een restaurant dat net is sjieker is? De School is dan echt wat voor jou, een beetje verstopt maar zeker de moeite waard.

Ik hoop dat je hier net zo enthousiast van wordt als ik. Heb je zelf nog een leuke (duurzame) tip die een plekje verdient in deze lijst? Laat het me dan weten, dan kan ik jouw tip eraan toevoegen.

 

 

Heb je na deze fijne tips nog niet genoeg? Vind dan de inspiratie in onderstaande websites. En natuurlijk wens ik je heel veel plezier in Amsterdam!

 

https://www.yourlittleblackbook.me/nl/cityguide/amsterdam-nl/

https://www.bartsboekje.com/categorie/amsterdam/

×