Tips voor leuke dingen met je moeder

Tips voor leuke dingen met je moeder

Ik heb een hele goeie band met mijn moeder. We wonen best een flink eind van elkaar vandaan en hebben drukke agenda’s, dat zorgt ervoor dat we elkaar niet altijd zoveel zien als we zouden willen. Daarom is het extra leuk om de tijd te nemen om echt quality time met m’n moeder te plannen. Ik gun jullie dat ook, daarom heb ik een paar leuke ideeën onder elkaar gezet die je zou kunnen ondernemen met jouw moeder (of iemand anders natuurlijk ;)).

High Tea 
High tea’en is overgewaaid vanuit Engeland. Hierbij geniet je van hartige en zoete hapjes en natuurlijk verschillende soorten thee. Tijdens het eten en drinken heb je nog meer dan genoeg tijd om bij te kletsen. Extra leuk dus als je elkaar al een tijdje niet hebt gezien. Er zijn meerdere plekjes in Nederland waar je kan high tea’en, een van mijn favorieten is bij het Amstel hotel. Hier kun je prachtig zitten en heb je uitzicht over de Amstel. En ben je niet zo fan van thee, kan je deze hier ook vervangen door een heerlijk glaasje prosecco ;).

High tea Amstel hotel eten en drinken aan het water in Amsterdam

 

Wandelen
Sinds corona zijn we met z’n allen aan de wandel geslagen. Misschien denk je nu ‘Nee, niet weer’ maar heb je wel eens over nagedacht om op je blote voeten te gaan wandelen? Het gras, zand en modder tussen je tenen voelen.  Op deze manier kan je de natuur op een avontuurlijke manier ontdekken. In Twello heb je ook het blotevoetenpad, dit is een route van 2,5 kilometer die je natuurlijk aflegt op je blote voeten. (Hier hebben ze een buitendouche zodat je weer net zo schoon kan vertrekken zoals je aankwam).

blote voeten pad blogpost tips

Iets nieuws leren
 Het is goed voor je om nieuwe dingen te leren, flow magazine heeft een goed artikel geschreven met uitleg waarom het zo goed voor je is. En je bent nooit oud genoeg om te leren, dus ideaal om samen met je moeder te doen. Nieuwe dingen leren kan op meerdere manier: je kan een museum bezoeken, een lezing bijwonen of een leuke workshop volgen. Ook ben je natuurlijk heel erg welkom in mijn atelier om een workshop te volgen om je eigen tas te maken van gered leer. Geheel corona-proof.

Workshop eigen tas maken in Amsterdam van duurzaam leer

Dieren
De volgende tips heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd maar ben ik heel nieuwsgierig naar. Houden jij en je moeder allebei van dieren? Dan kan je dat perfect combineren tijdens het uitje. Zo kan je in het Amsterdamse bos bij geitenboerderij Ridammerhoeve zelfs nu een lesje geiten yoga volgen. Waar je verschillende yogahoudingen combineert met het contact van de geiten. Door de aanraking met de dieren maakt je lichaam het knuffelhormoon oxytocine aan en dit ontspant het lichaam waardoor je heel anders een yoga houding in gaat. Zijn jullie opzoek naar iets minder intensiefs, maar wel met dieren? Dan is er een alpaca farm in Vorstenbosch, waar je kan picknicken midden tussen de alpaca’s. 

geiten yoga in de natuur bij geitenboerderij in het Amsterdamse bos in Amsterdam

Bewegen
 
 Ga iets actiefs doen samen met je moeder. Lekker eruit en een frisse neus halen. Bekijk de stad of de natuur eens van een andere kant en ga het water op door bijvoorbeeld te gaan kanoën. Want het water vervuilen met een motorboot is natuurlijk niet nodig. Je kan zelfs midden in het centrum door de grachten van Amsterdam kanoën. Gelijk handig tegen de corona kilo’s.

kanoën met je moeder in de grachten van Amsterdam
Thuis
 Laatste tip voor vandaag. Een leuk dagje hoeft niet altijd buiten de deur te zijn. Zo zijn er genoeg leuke dingen die je ook thuis kan doen. Zo kan je gezellig gaan koken of een leuk DIY-project maken. Het groenlab heeft een leuk artikel online staan hoe je zelf een eigen ecosysteem kan maken in een fles. Wil je nog meer ideeën opdoen wat je thuis allemaal kan doen, heeft Merel van de groene meisjes hier een handig artikel over geschreven.

DIY-projecten voor thuis zelf je eigen ecosysteem maken

Ik wens jou en je moeder alvast heel veel plezier, want hiermee zijn jullie wel even zoet! Laat je het me weten als je een van deze dingen hebt gedaan of als je nog een andere leuk tip hebt? 
×